RAZII la staţiile terminus de maxi-taxi din Capitală

Screenshot_2

Poliţia Capitalei a desfăşurat concomitent în toate sectoarele razii profilactice, privind sensibilizarea şi atenţionarea şoferilor de microbuze, la capitolul combaterea furturilor din buzunare. Respectiv angajaţii Secţiilor securitate publică din cadrul subdiviziunilor subordonate Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au fost antrenaţi la distribuirea pliantelor informative şi discuţii cu conducătorii auto, care au fost informaţi şi atenţionaţi la prevenirea şi combaterea infracţiunilor de acest gen.

Potrivit datelor statistice înregistrate pe parcursul anului curent, în transportul public urban au fost comise 971 furturi din buzunare, dintre care 786 cazuri comise în maxi-taxi, 162 cazuri în troleibuze şi 12 cazuri în autobuze, obiectul infracţiunii fiind telefonul mobil sau portmoneul cu bani.

Cele mai afectate rute de maxi-taxi s-au dovedit a fi 103,171,191,121,116 şi 166.

În acest context poliția desfăşoară permanent acţiuni de prevenire şi combatere a acestui fenomen. Totodată, este necesară şi prudenţa cetăţenilor în timpul deplasării cu transportul public, având în vedere că, pungăşiile se săvârşesc din neglijenţa potenţialei victime.

You may also like

Comments are closed.

By