Plahotniuc: PD nu trebuie să fie un partid la televizor, dar un partid printre oameni // VIDEO

plahotniuc

Partidul Democrat din Moldova nu trebuie să fie un partid la televizor, dar un partid printre oameni, i-a îndemnat Plahotniuc pe colegii săi, sâmbătă, la Congresul formațiunii. Reamintim că Vlad Plahotniuc a fost ales ieri cu unanimitate de voturi în funcția de președinte al PDM, iar între timp pe internet a fost publicat și discursul în format video pe care l-a rostit noul președinte al PDM.

„Cel mai bun loc, pe care PDM-ul trebuie să-l ocupe ca să fie aproape de oameni, nu este pe scena politică, nu este în lumina reflectoarelor unde fiecare partid îşi joacă rolul şi aşteaptă apoi aplauzele.  Nu pe scena politicii trebuie să ne înghesuim noi de rând cu alte partide, dar trebuie odata să coborâm între oameni, să nu-i mai privim de sus, căci asta e marea greşeală care ţine partidele departe de oameni!”, a declarat Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc s-a referit și la contextul politic actual, menționând că PDM este principalul partid de la guvernare, ceea ce îi oferă multe oportunități, dar și responsabilitate și provocări și necesitatea reformelor.

„Vreau să vă spun că o responsabilitate importantă, o reformă pe care urmeaza să o promovăm, daca vrem sa ne modernizam, trebuie să fie şi schimbarea de mentalitate. Consider ca Partidul Democrat trebuie să fie partidul care contribuie substanţial la această schimbare de mentalitate şi este un obiectiv pe care mi-l asum în cadrul proiectului meu politic.  Cred că depolitizarea instituţiilor statului, despre care s-a vorbit atât, se poate aprofunda substanţial şi prin această schimbare de mentalitate”, consideră Vlad Plahotniuc.

El menționează că este nevoie de reforme instituționale importante și ale clasei politice pe care le va promova. „PDM-ul va veni cu o iniţiativă de reformare a clasei politice, începând de la: optimizarea Parlamentului şi a Guvernului, transmiterea reală în mâna poporului a controlului asupra Parlamentului”.

Partidul Democrat trebuie să devină partidul care preia activ agenda reală a oamenilor şi o implementează zi de zi, cu ajutorul colegilor noştri din Guvern si Parlament, a concluzionat liderul PDM.

sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By