Percheziţii, reţineri şi măsuri profilactice desfăşurate în Capitală

Screenshot_1

Acum două zile Poliţia Capitalei a desfăşurat 48 de percheziţii autorizate cu sprijinul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP şi a întocmit 513 procese-verbale cu privire la contravenţii.

Pe parcursul a două zile poliţiştii au descoperit 72 de infracţiuni, au reţinut 37 de persoane bănuite de infracţiuni comise anterior, au localizat şi reţinut 20 de persoane aflate în urmărire penală, 26 de debitori de stat, au relevat şi documentat 7 infracţiuni legate de droguri cu efectuarea percheziţiilor autorizate, la fel au fost reţinute cinci grupări criminale specializate în furturi din locuinţe, jafuri stradale şi trafic ilicit de substanţe narcotice.

Totodată, poliţiştii au demarat activităţi de informare a populaţiei, precum şi a elevilor instituţiilor de învăţământ, în contextul prevenirii victimizării, fiind distribuite pliante în număr de aproximativ 2 000. Iar în cinci cazuri cetăţenii au predat benevol poliţiştilor două arme cu ţeava lisă, un pistol şi muniţii, având în vedere demararea campaniei de informare în acest sens.

Pe parcursul anului trecut Poliţia Capitalei a reţinut în Izolatorul Detenţie Preventivă – 2 907 persoane bănuite de infracţiuni, iar până în prezent au fost reţinuţi pe termenul de 72 de ore – 3 427 persoane.

You may also like

Comments are closed.

By