Percheziții la Penitenciarul din Taraclia și Leova

xzaq

Oamenii legii au anihilat o grupare criminală, specializată în însușirea prin înșelăciune și abuz de încredere a mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari.

În perioada anilor 2015 – 2016, membrii grupului infracțional, utilizînd sisteme informatice și reţelele de socializare, au abuzat de încrederea unei femei de 35 de ani, care muncea peste hotarele Republicii Moldova. Aceștia, sub un anumit pretext inventat, au dobîndit ilicit, prin intermediul transferurilor bancare o sumă de peste 400 mii de lei.

Ca urmare a investigațiilor au fost identificaţi cinci membri ai grupului infracțional cu vîrste cuprinse între 25 și 40 de ani, care aveau roluri bine determinate din timp. Organizatorii grupării criminale s-au dovedit a fi deținuți ai Penitenciarului nr.1 – Taraclia.

În scopul ridicării probelor și reținerii persoanelor vinovate, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice au efectuat simultan 13 percheziţii în municipiul Chișinău, Penitenciarul nr.1 – Taraclia, Penitenciarul nr.5 – Leova și alte localități, de unde au fost ridicate 17 telefoane mobile, 10 cartele SIM, un bloc de sistem, patru laptopuri, 9 stick-uri de memorie, precum și alte obiecte care au păstrat asupra sa urme ale infracțiunii.

Doi membri ai grupării criminale, care aveau rolul de preluare a mijloacelor bănești, au fost reținuți și plasați în izolatorul de detenție preventivă.

Persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By