Patru bărbăți porniți spre Ucraina, reținuți la hotarul de sud

Screenshot_12

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au reținut patru persoane care intenționau să traverseze ilegal sectorul “verde” al frontierei moldo-ucrainene. Reținerile au avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-1 și Valea Perjei, la sfârșitul săptămânii trecute.

În primul caz, pe direcția Giurgiulești-Reni, operatorul autospecialei de supraveghere, dotată cu sistem fix de observare cu termoviziune, a identificat două persoane suspecte care se îndreptau spre frontiera de stat. Ulterior, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni ai Ucrainei, domiciliați în localitatea Dolinscoe, Reni.

Cel de-al doilea caz a avut loc pe direcția Valea Perjei–Dmitrovca. Și de această dată, inspectorii de frontieră au depistat, cu ajutorul autospecialei cu termovizor, două persoane ce înaintau pe jos spre graniță. Fiind conduși la sediul Sectorului, s-a stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni ai Republicii Moldova, fără acte de identitate. Potrivit lor, aceștia intenționau să ajungă pe teritoriul statului vecin, ocolind punctele de tecere.

În caz că le va fi dovedită vinovăția, bărbații riscă amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, conform art 27 și art 362 Cod Penal al R.Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By