Ministrul Șalaru s-a văzut cu Dacian Cioloș: Situația geopolitică ne obligă la un singur vector – cel european și euro-atlantic

Screenshot_4

Ministrul Apărării Anatol Șalaru a avut o întrevedere oficială, la București, cu prim-ministrul României Dacian Cioloș. Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe relațiile moldo-române în ceea ce privește domeniul securității și apărării, dar și situația regională.

Anatol Șalaru i-a mulțumit premierului român pentru sprijinul acordat de Guvernul României la reformarea și modernizarea Armatei Naționale. Ministrul Apărării a reiterat faptul că România rămâne a fi unul dintre partenerii strategici ai Republicii Moldova.

La rândul său, Dacian Cioloş şi-a exprimat aprecierea față de eforturile depuse de către Armata Națională pentru a deveni interoperabilă cu armatele țărilor membre şi partenere NATO.

Totodată, premierul român a confirmat susţinerea și intensificarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării.

„Am abordat întreaga paletă de probleme care vizează relațiile moldo-române, dar și situația de securitate regională”, a scris Șalaru pe Facebook.

În același mesaj, ministrul apărării a menționat că discuția purtată cu Dacian Cioloș a reliefat necesitatea schimbatării clasei politice, a continuării reformelor și parcursului european.

„Situația critică din mediul de securitate regională, situația geopolitică extrem de complicată ne obligă la un singur vector: cel european și euro-atlantic. Suntem țară neutră, dar acest lucru nu trebuie să fie un impediment în dorința firească de a ne asigura securitatea”, a adăugat Șalaru.

Întâlnirea a avut loc în contextul participării ministrului Apărării Anatol Șalaru la Parada militară de 1 Decembrie, la invitația Președintelui României Klaus Iohannis.

You may also like

Comments are closed.

By