7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

LIVE // Consiliul de Integritate al ANI s-a convocat în ședință

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Noii membri aleși în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) s-au întrunit în prima ședință.

La ședință participă: Anatolie Donciu, președintele în exercițiu al CNI, Vladimir Cebotari, ministrul Justiției, și cei 7 membri din Consiliul de Integritate al ANI: Victor Micu (din partea Consiliului Superior al Magistraturii), Mircea Roşioru (din partea Consiliului Superior al Procurorilor), Viorel Rusu (din partea Congresului Autorităţilor Locale), Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (din partea Parlamentului), Victoria Iftodi (din partea Guvernului), Dumitru Țîra, fondatorul Realitatea și Tatiana Pașcovschi, ofițerul de comunicare la Asociația obștească „Promo-Lex” (din partea societății civile).

Amintim că, Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a fost adoptată de Parlament pe 17 iunie 2016 și a intrat în vigoare pe 1 august curent. Noua structură a fost creată prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), fiind succesorul ei în drepturi. Toți membrii în Consiliul de Integritate al ANI au fost desemnați pentru un mandat de 5 ani.

Potrivit legii, Consiliul de Integritate este convocat în prima ședință de către preşedintele CNI, desfășurată la sediul acesteia, în termen de 15 zile de la desemnarea a cel puțin 5 membri ai Consiliului. În termen de 2 luni de la prima ședință, va fi organizat concursul pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte al Autorității.

Controalele privind averea, conflictele de interese, incompatibilitățile și restricțiile, începute de CNI până la data intrării în vigoare a noii legi, continuă potrivit procedurii prevăzute. Actele și acțiunile efectuate în cadrul CNI până la intrarea în vigoare a prezentei legi rămân valabile.

Declarațiile cu privire la venituri și proprietate și declaraţiile de interese personale, depuse până la intrarea în vigoare a prezentei legi, rămân valabile și vor putea fi utilizate de către ANI în cadrul procedurilor sale de control pentru realizarea atribuțiilor specifice prevăzute de lege.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img