VIDEO // Ceremonia de învestitură a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon

dodon

Ceremonia de învestitură a Președintelui ales, Igor Dodon se va desfășura la ora 13.00, la Palatul Republicii, unde va avea loc ședința solemnă comună a Parlamentului și a Curții Constituționale.

Ceremonia de învestitură, potrivit legii, constă din şedinţa solemnă comună a Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, care va fi deschisă de Preşedintele Parlamentului; citirea de către Preşedintele Curţii Constituţionale a hotărârii Curţii Constituţionale privind validarea alegerilor pentru funcţia de Preşedinte; depunerea jurământului constituţional de către Preşedintele ales al Republicii Moldova; înmânarea Eşarfei prezidenţiale și discursul de învestitură al Preşedintelui.

Programul:

- ora 12.45 – Igor Dodon, preşedintele ales al RM va rosti un discurs în faţa cetăţenilor care vor fi prezenţi în scuarul Palatului Republicii.
– ora 13.00 – Va avea loc şedinţa solemnă comună a Parlamentului şi Curții Constituționale în cadrul căreia Preşedintele ales, va depune jurămîntul constituţional şi va rosti un discurs.
– ora 14.00 – Preşedintele Republicii Moldova va depune flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt din Chișinău.

Discursul președintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, în fața cetățenilor:

Ceremonia de învestitură a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon:

Depunerea de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt de către Președintele RM, Igor Dodon.

UPDATE // Fracțiunile parlamentare PL, PLDM și PCRM nu sunt prezente la ceremonia de învestire în funcția de președinte a lui Igor Dodon. Și președintele PPEM, Iurie Leancă a scris pe o rețea de socializare că nu va participa la inaugurare în semn de protest față de acțiunile și declarațiile Președintelui ales.

You may also like

Comments are closed.

By