Liberali au reinstalat drapelul UE la sediul Președinției. Purtătorul de cuvânt al lui Dodon le-a dat replica

Screenshot_11

Un grup de deputați din partea Partidului Liberal au decis să reintaleze drapelul Uniunii Europene la sediul Președinției. Drapelul a fost scos imediat după învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte al RM.

„În legătură cu gestul josnic al actualului președinte al RM de a da jos drapelul Uniunii Europene vă comunic următoarele: Igor Dodon a ajuns în jilțul prezidențial a început să lupte cu limba română de pe site-ul Președinției și cu drapelul european, arborat pe instituția prezidențială. Cam cu asta se va ocupa toți cei 4 ani de mandat. Aceste acțiuni au un vădit caracter electoral și anticonstituțional și sunt plămădite la miez de noapte, pe furiș, cu emisari de la Kremlin la masă. …Considerăm că drapelul Uniunii Europene trebuie să stea la locul său”, a declarat liberalul Roman Boțan.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al președintelui a scris pe pagina de socializare că, pe clădirea instituției prezidențiale va fi arborat doar drapelul RM.

„Acum cîteva minute a venit un grup de liberali să arboreze drapelul Uniunii Europene pe clădirea președinției. Capitala au făcut-o europeană să înțelegem, la drumuri și în armată e regulă, doar că dispare armamentul, tehnica militară și banii alocați pentru reparații. Educatorii din capitală nu și-au ridicat salariile, iar copiii sînt otrăviți în instituții educaționale. Lista poate fi continuată. Au mai rămas să închidă vreo 200 de școli și pot fi siguri că au făcut suficient și pentru țară… Încă odată la modul cel mai serios. Președintele este garantul Constituției și respectării legislației în ansamblu. Anume de lege se va conduce președintele Republicii Moldova. Or, în acest sens sînt importante prevederile legii cu privire la Drapelul de stat al Republicii Moldova, dar și hotărîrile Guvernului respective. De azi înainte, pe clădirea președinției va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova. În cadrul emisiunii În profuzime de azi seara șeful statului va face declarații suplimentare”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

You may also like

Comments are closed.

By