Igor Dodon, foc și pară pe oponenții săi din DA și PAS că „întind rîzîna”

dodon333

Președintele ales al RM, Igor Dodon este supărat că oponenții săi politici, din Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, tergiversează învestirea sa în funcția de președinte. Potrivit lui Dodon, Maia Sandu și Andrei Năstase depun contestații în judecată, ceea ce face ca validarea mandatului său să întârzie.

„Curtea Constituțională, conform legislației în vigoare, are 10 zile la dispoziție pentru a lua o decizie referitor la rezultatele alegerilor. Termenul de 10 zile a expirat săptămâna trecută. Direct sau indirect, oponenții mei politici, Andrei Năstase și Maia Sandu, tergiversează examinarea și luarea deciziei finale privind rezultatul alegerilor. Îi înțeleg pe cei de la CC că nu pot convoca ședința, că aceștia se joacă. Și judecătorii spun că s-au apropiat ăștia de la Năstase și Maia și au spus: Nu vă grăbiți, noi o să ne adresăm în ultima zi, ultima jumătate de oră ca să mai întindem trei zile”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Igor Dodon cere ca membrii Curții Constituționale să convoace ședința privind validarea rezultatelor alegerilor din 13 noiembrie, iar pe 27-28 decembrie să aibă loc învestirea.

„Constituția prevede că în decurs de 45 de zile după data alegerilor, președintele ales, alegerea căruia a fost validată de CC, tebuie să depună jurământul. Asta înseamnă că nu mai tîrziu de data de 27-28 decembrie jurământul va fi depus, va avea loc inaugurarea și voi intra în funcția de președinte”, a adăugat Igor Dodon.

You may also like

Comments are closed.

By