(UPDATE) Igor Dodon a semnat decretul de demisie a ministrului Șalaru // DOC

salaru

Președintele Igor Dodon s-a ținut de cuvânt! După ce aseară, în cadrul unei emisiuni televizate a anunțat că-l va demite pe ministrul Apărării, Anatol Șalaru, astăzi a semnat decretul.

„Cîteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual”, a anunțat Dodon pe Facebook.

În postare, șeful statului vine și cu explicații în acest sens.

„Reamintesc că acest ministru este cel care a cochetat cu NATO știind foarte bine că sîntem o țară neutră conform Constituției Republicii Moldova, a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificată altfel decît o provocare. A pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroși profesioniști din sistemul de apărare și securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal și ideologiei unioniste.

Toate aceste lucruri sînt incompatibile în mod categoric cu atribuțiile funcționale ale unui ministru în domeniul apărării al unui stat independent și suveran, care are specificate clauze clare în Constituție cu privire la neutralitate.

Mai mult decît atît, acestei persoane i-au fost în repetate rînduri aduse acuzații grave în ceea ce ține de prejudicierea patrimoniului în valoare de zeci de milioane de lei Ministerului Apărării, bugetului public național, prin vînzarea munițiilor, tranzacții dubioase cu armament și bunuri materiale aflate la balanța ministerului Apărării.

Sînt de părerea că în funcția de ministru al Apărării trebuie să vină o persoană profesionistă, onestă și devotată statului Republica Moldova. Moldova are viitor!”, a adăugat Igor Dodon.

15698089_1696730700352928_7513887065398525845_n

UPDATE // La scurt timp, Anatol Șalaru a venit cu o replică:

Screenshot_5

You may also like

Comments are closed.

By