6.3 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Filip: În 2017-2018 trebuie să dezvoltăm Moldova, nu să gestionăm crize

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În discursul său, ținut în cadrul Congresului Partidului Democrat, premierul Pavel Filip a mulţumit pentru încrederea acordată atunci când a fost desemnat în funcția de șef al Executivului. La fel, Pavel Filip a menționat că anul 2016 a fost unul dificil și că PD-ului i-a revenit o mare responsabilitate în actul de guvernare.

„A fost un an dificil pentru Moldova, aş cataloga activitatea noastră prin prisma primei vizite, dar şi a ultimei vizite efectuate la Bruxelles, dar şi prin prisma întrevederilor pe care le-am avut cu partenerii externi şi cei ai FMI. Vreau să vă spun că nu fiecare formaţiune şi-ar fi asumat această responsabilitate de a guverna Moldova”, a declarat Filip.

Pavel Filip a insistat în mesajul său asupra reușitei guvernului de a îmbunătăți relațiile cu partenerii de dezvoltare, Moldova obținând sume importante drept împrumuturi și finanțări nerambursabile. Potrivit premierului, la începutul anului, Moldova era într-un blocaj de finanţare din exterior, acum finalizăm acest an cu încrederea restabilită din partea parternerilor externi, cu banii deblocaţi de la UE.

„Vreau să vă aduc două veşti bune: anul acesta până la sfârşit s-au acumulat 500 milioane de euro, bani pentru proiecte şi cea de a doua veste este că am reuşit să deblocăm finanţări pentru anul viitor”, a specificat primul ministru.

La final, șeful Executivului a declarat că își dorește ca în 2017-2018 să nu mai gestionăm crize, ci să dezvoltăm Republica Moldova.

„Mulţumesc parlamentarilor pentru suportul pe care l-am avut pe parcursul întregului an. E adevărat că PDM ca oricare formaţiune mereu a optat pentru a avea funcţia de conducere în stat. În acest an, PDM a obţinut cele mai multe funcţii din istoria formaţiuni, doar că pentru noi nu a fost şi nu este scopul de a deţine o funcţie, ci e important ca aceste funcţii sunt cel mai important instrument pentru a schimba lucrurile în R. Moldova. Îmi doresc ca în 2017-2018 deja să nu mai gestionăm crize, ci să dezvoltăm Republica Moldova”, a conchis Filip.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img