Filip, despre perchezițiile de la Ministerul Economiei: Salariile mici nu reprezintă o scuză

filip

În cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, Premierul Pavel Filip s-a referit la percheziţiile care au avut loc marți în unele birouri de la Ministerul Economiei.

Prim-ministrul a făcut o adresare către toţi funcţionarii publici, menţionând că obiectivul Guvernului este să ofere salarii mai mari pentru toţi angajaţii din sectorul public, astfel încât cei mai buni, cei mai profesionişti să lucreze pentru stat.

„Noi ne mişcăm deja spre acest obiectiv, am pornit reforma Cancelariei de Stat, avem pregătită reforma administraţiei publice centrale, am găsit posibilităţi să venim cu majorări de salarii pentru lucrătorii care asigură venituri la bugetul de stat, vorbesc de Vamă şi FISC. În acelaşi timp, salariile mici nu reprezintă o scuză sau un motiv pentru a face fărădelegi”, a menţionat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a spus că percheziţiile facute de CNA au fost efectuate la solicitarea sa şi a atenţionat conducătorii autorităţilor publice să dea dovadă de responsabilitate maximă în activitatea desfăşurată.

„Am semnat deja o serie de demersuri prin care urmează toţi cei vinovaţi să fie traşi la răspundere, nu contează ce minister sau ce formaţiune politică reprezintă, pentru mine este foarte important să avem această responsabilitate, în primul rând la cei care administrează bunurile publice”, a conchis Prim-ministrul Pavel Filip.

Amintim că Procuratura Anticorupție a descins ieri în biroul unui reprezentant al Comitetului de Creditare al ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier”, care este angajat al Ministerului Economiei, precum şi a altor persoane implicate. Percheziţiile au avut loc în cadrul unei cauze penale, iniţiată pe faptul abuzului de serviciu, soldat cu urmări grave intereselor publice.

Fără a deține dreptul de proprietate asupra Uzinei de Bijuterii Giuvaier, al cărui fondator este Ministerul Economiei, funcționarul a înstrăinat la licitaţie bunul ce aparține statului.

Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 zile.

You may also like

Comments are closed.

By