Droguri şi arme, depistate într-o gospodărie din raionul Calaraşi

Screenshot_2

Un bărbat în vârstă de 45 ani, originar din raionul Calaraşi, este cercetat penal pentru cultivarea şi păstrarea substanţelor narcotice de origine vegetală în scop de comercializare.

Ofiţerii de investigaţii şi de urmărire penală au desfăşurat percheziţii autorizate la domiciliul acestuia, unde au fost depistate şi ridicate droguri vegetale, de tip marihuană în cantitate de aproximativ un kilogram, precum şi un pistol de model neidentificat, păstrat ilegal. Bănuitul n-a putut explica şi prezenta actele ce ar demonstra provenienţa armei. Preliminar acesta a declarat că masa vegetală, uscată şi fărămiţată, ar fi pregătit-o pentru vânzare şi ar fi obţinut un profit bănesc de circa 35 000 lei.

Drogurile şi pistolul, depistate în gospodăria individului, au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP.

Actualmente bănuitul este cercetat penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor şi păstrare ilegală de arme şi muniţii. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la un an până la 6 ani.

You may also like

Comments are closed.

By