DETALII în cazul omorului minorei de 14 ani. Unul dintre reținuți ar fi implicat în jaful băncii din Strășeni

parhomenco minora straseni

Patru tineri au fost reținuți de poliție în cazul omorului minorei din Strășeni. Potrivit poliției și procurorilor, Cristina Parhomenco, de 14 ani, ar fi fost bătută până la moarte cu scânduri și bucăți de cărămizi. Fata a fost găsită dezbrăcată într-o clădire din Strășeni, aflată în construcție.

Tânăra, împreună cu reținuții, ar fi consumat băuturi alcoolice, după care s-au luat la ceartă.

„Victima ar fi cumpărat de la magazin o sticlă de coniac și două peturi de bere de 2,5 l, după care a mers împreună cu suspecții și verișoara victimei în Parcul Vechi, din Strășeni. Cei reținuți au declarat că victima a consumat practic singură sticla de coniac, iar apoi a început să se certe cu verișoara sa din motiv că aceasta s-ar fi așezat în brațe la iubitul său, în vârstă de 15 ani, care este și principalul suspect. Minorul de 15 ani, alias Zaga, anterior a fost de mai multe ori certat cu legea, fiind implicat în diverse infracțiuni, ca furt sau jaf. Cei reținuți au declarat că după ce au pornit spre casă, victima ar fi început să facă scene de gelozie, iar Zaga împreună cu amicii să-i au luat-o la bătut cu pumnii și picioarele până aceasta și-a dat suflarea, iar cadavrul l-au aruncat într-o clădire, care de prin anii 2000 se află în construcție, și l-au acoperit cu bârne și cărămizi”, a declarat Ghenadie Malic, Șeful Serviciului Urmărire Penală din cadrul IP Strășeni, pentru Today.MD.

Tinerii reținuți au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Minorul de 15 ani, poreclit Zaga, ar fi implicat în jaful băncii din Strășeni, de unde au fost furați peste 19 mii de lei, iar paznicul a fost împușcat și bătut.

„Ieri dimineață au fost efectuate percheziții la domiciliul minorului, acesta fiind bănuit și de organizarea jafului de la banca din Strășeni de săptămâna trecută”, a adăugat Malic.

Amintim că minora a fost dată în căutare vineri, 25 noiembrie, iar după 5 zile, fata a fost găsită fără suflare.

UPDATE // Doi suspecți au primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

You may also like

Comments are closed.

By