16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

DETALII despre perchezițiile de la postul vamal Sculeni și biroul vamal Ungheni

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Centrul Național Anticorupție a oferit detalii privind perchezițiile care au avut astăzi la postul vamal Sculeni și la biroul vamal Ungheni. Potrivit șefului Direcției urmărire penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu, urmărirea penală a fost începută de către Direcția Teritorială Nord a CNA la sfârșitul lunii octombrie în baza art. 324, Cod Penal al RM, pe faptul coruperii pasive de către funcționari din cadrul postului vamal Sculeni.

„S-a constatat că ei estorcau și primeau bani de la cetățenii care traversează frontiera de stat înspre și dinspre România pe teritoriul RM. Banii erau primiți pentru a nu efectua controalele mărfurilor la intrare, pentru a nu indica valoarea exactă a mărfii pentru perfectarea drepturilor de import. Ca rezultat, în bugetul de stat nu ajungeau mijloacele financiare care trebuiau plătite în calitate de impozit sau taxe vamale la import. Sumele primite variau de la 50 de lei, 50 de euro până la 200 de euro, în dependență de cantitatea mărfurilor”, a declarat Zumbreanu în cadrul unui briefing de presă, menționând că urmează să fie evaluate pagubele aduse bugetului de stat.

Menționăm că ofițerii CNA în comun cu Procuratura Anticorupție au descins în dimineața zilei de astăzi. În total, oamenii legii au efectuat 18 percheziții, fiind reținute 15 persoane, printre care șeful Biroului Vamal Ungheni și adjunctul acestuia, șeful postului, trei șefi de tură și nouă inspectori vamali. Perchezițiile au fost efectuate în birouri, la domicilii și în automobilele persoanelor reținute.

Toți au fost reținuți pentru 72 de ore.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img