Declarațiile lui Igor Dodon după validarea scrutinului de către CC

dodon8

După validarea de către Curtea Constituţională a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, Preşedintele ales al RM, Igor Dodon a susţinut un briefing. Igor Dodon i-a acuzat pe oponenții săi politici că au tergiversat învestirea sa în funcție. Totodată, el a declarat că mâine va cere ca inaugurarea să aibă loc cât mai degrabă.

„În sfîrșit, după o lună de tergiversări, astăzi CC a validat rezultatul alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, curent. Cu toții suntem conștienți că tergiversarea a avut loc din cauza oponenţilor mei politici care au întins la maximum termenul de intrare a mea în funcție. Vreau să-mi exprim convingerea că această tergiversare a fost făcută intenționat pentru ca guvernarea să reușească să promoveze anumite reforme antipopulare cum ar fi – numirea procurorului general, deschiderea unui oficiu NATO la Chișinău, reforma sistemului de pensii.

Astăzi CC a confirmat votul legal al majorității cetățenilor RM. Mîine dimineață voi lua legătura cu președintele Parlamentului, cu prim-ministrul, cu președintele CC, pentru a solicita ca ziua de investire să fie numită cît mai rapid. Eu sper că nu vor fi tergiversări și în această privință. Conform termenilor legali, ziua inaugurării este numită de președintele Parlamentului împreună cu CC. Ei au termen pînă pe data de 28 decembrie. Eu însă voi solicita ca inaugurarea să aibă loc cît se poate de rapid”, a declarat Dodon.

You may also like

Comments are closed.

By