6.1 C
Chișinău
Thursday, October 28, 2021

Congresul PDM // Secretarul general al Internaţionalei Socialiste: Moldova, ca şi oricare ţară, trebuie să fie unită

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Declarația aparține Secretarului general al Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala, și a fost făcută în cadrul Congresului VIII al PDM, care se desfășoară în aceste momente.

Secretarul general al Internaţionalei Socialiste și-a exprimat entuziasmul pentru că se află astăzi la reuniunea Partidului Democrat.

“Îmi pare foarte bine să fiu astăzi aici şi să văd că Partidul Democrat conduce. Social-democraţii au fost şi sunt o forţă a transformării. Graţie vouă, oamenii se bucură de mai multe libertăţi şi drepturi. Astăzi avem noi provocări şi noi sarcini. Este important să garantăm pacea într-o lume în care sunt prea multe conflicte. Avem marea sarcină să creăm o lume a solidarităţii, asta este sarcina globală a socialiştilor. De asta am fost şi suntem forţa transformării. Moldova, ca şi oricare ţară, trebuie să fie unită. Este un angajament foarte important dorinţa voastră de integrare în Uniunea Europeană. Este timpul să avem mai puţină politică care nu este una corespunzătoare pentru noi. A venit timpul să valorificăm principiile noastre. Această este calea de a lupta cu populismul. Voi sunteţi oamenii care reprezintă şi care luptă pentru acele idealuri în care noi credem atât de mult. Este absolut necesar ca voi să reuşiţi. Doresc membrilor acestui partid să reuşiţi”, a declarat Luis Ayala.

Menționăm că la Congres mai sunt prezenți Victor Ponta, vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, Președinte al Comisiei Afaceri Europene din Parlamentul României, Sonja Lokar din partea Partidului Socialiștilor Europeni, precum și mai mulți lideri de social democrați din Georgia, Ucraina și România.

În cadrul evenimentului democrații urmează să aleagă președintele partidului și prim-vicepreședintele și Consiliul Politic Național. De asemenea, se va adopta noul statut al partidului și va fi votată rezoluția politică a PDM.

1

2

3

4

5

15433784_1697745436917667_533942730074954402_n

congres PDM4

congres pdm5

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img