Câțiva tineri, printre care un taximetrist, reținuți: Furau plăcuțele de înmatriculare

Screenshot_23

Membrii grupării din care făceau parte trei bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 28 ani şi 37 ani, au fost reținuți. Bărbații, originari din or. Calaraşi, erau specializaţi în furturile de plăcuţele de înmatriculare de la automobilele înregistrate peste hotarele ţării. Până în prezent forţele de ordine au acumulat probe şi au demonstrat că aceştia ar fi săvârşit cel puţin 5 furturi în or. Calaraşi, precum şi 8 cazuri analogice pe teritoriul Capitalei.

Unul dintre bărbați activa în calitate de taximetrist, având rolul de stabilire a automobilelor înregistrate peste hotare şi sustragere a plăcuţelor.

În cadrul audierilor bănuiţii au declarat cu lux de amănunte cum aveau loc furturile, precum şi modalitatea de a obţine banii de la proprietarii automobilelor. Astfel, victima depista pe parbriz un bileţel, în care era indicată procedura de achitare a celor 2000 de lei în schimbul numerelor de înmatriculare. Proprietarul trebuia să achite banii doar prin transfer în Federaţia Rusă, după care era informat prin mesaj, locul unde au fost ascunse numerele de înmatriculare.

Fiind efectuate percheziţii autorizate la domiciile lor, poliţiştii au depistat mai multe plăcuţe de înmatriculare furate, un pistol păstrat ilegal, telefoane mobile cu care planificau acţiunile criminale, purtători electronici cu informaţii şi cartele sim. În prezent ei sunt cercetaţi penal pentru furt şi şantaj. Conform legislaţiei penale în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 10 ani.

Persoanele care au avut de pătimit în acest caz, sunt rugaţi să se adreseze la Inspectoratul de Poliţie a sectorul Râşcani, situat pe strada Miron Costin 5/1, telefon de contact: 0 22 44-61-00.

You may also like

Comments are closed.

By