Atenție ce mănânci și cât bei de sărbători! Consecințele ar putea fi grave

bucate

În contextul sărbătorilor de iarnă, Ministerul Sănătății îndeamnă populația să evite consumul abuziv de băuturi alcoolice și de alimente bogate în grăsimi.

Specialiștii recomandă să mâncați cu atenție sporită produsele culinare prăjite, cu un conținut ridicat de grăsimi și greu digerabile. Nerespectarea acestor reguli pot provoca probleme grave de sănătate, precum crizele de colecistită și pancreatită.

Consumul excesiv de băuturi spirtoase afectează organismul, încetinește funcționalitatea sistemului nervos central, provoacă pierderea controlului, iar persoana devine agresivă și incontrolabilă. Intoxicațiile cu alcool au efecte extrem de grave precum: voma violentă, somnolența extremă, inconștiența, dificultăți în respirație, palpitații și chiar deces.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, pe parcursul anului 2016, 859 de persoane s-au intoxicat de la consumul exagerat de alcool.

Totodată, aproximativ 220 de persoane din 1000 de locuitori se îmbolnăvesc de colecistită acută, iar prevalența bolnavilor de pancreatită este de circa 40 de cazuri la 100 mii de locuitori.

You may also like

Comments are closed.

By