ATENTAT la Berlin! Un camion a intrat în mulţime la un Târg de Crăciun. Mai mulți MORȚI

berlin

Un camion a intrat în plin în Târgul de Crăciun de la Berlin. Potrivit informațiilor, nouă oameni ar fi murit, iar alți circa 50 au fost răniți.

Incidentul s-a produs în jurul orei 20.00, în apropierea bulevardului aglomerat Kurfuerstendamm, lângă Biserica Memorială din centrul capitalei germane. Camionul venea dinspre Kantstrasse şi în mod intenţionat s-a îndreptat către târgul de Crăciun, în zona unde erau manejatae mai multe căsuţe, scrie Die Welt.

12192216846413515

UPDATE 22:51 // Un bărbat aflat în camionul care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, dar şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat ulterior, afirmă surse citate de publicaţia Berliner Zeitung şi de site-ul agenţiei AP. Conform unor surse, şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat după scurt timp de autorităţile germane, notează Mediafax.

„Există cel puțin 50 de răniți, (…) unii grav. Există morți”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției.

12192232847387609

Martorii spun că autovehiculul de mare tonaj nu ar fi dat niciun semn de reducere a vitezei. Potrivit martorilor, mai multe persoane zăceau sub roțile camionului.

foto1_21

foto2_18

foto3_17

Camionul era înmatriculat în Polonia, iar șoferul a reușit să fugă, fiind căutat de polițiști. Autoritățile tratează incidentul ca fiind un atac intenționat.

Incidentul de astăzi este similar cu atacul produs în iunie 2016, la Nisa, Franța. Atunci, la fel, un camion a intrat în mulţime, provocând moartea a 86 de persoane.

You may also like

Comments are closed.

By