25 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Anatol Șalaru și-a dat DEMISIA din funcția de prim-vicepreședinte al PL

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Anatol Șalaru și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal în cadrul Consiliului național al formațiunii, care are loc astăzi. Șalaru a declarat pentru presă că, în pofida acestei decizii, ar vrea să rămână membru de partid.

„Urmează să fiu scos și din celelalte funcții: membru al Consiliului, membru al Biroului. Am depus demisia și am ieșit din sală. Vreau să rămân membru de partid, dar dacă voi fi exclus, voi fi anunțat despre asta”, a declarat Șalaru pentru presă, menționând că, cel mai probabil, președintele Timofti va semna și decretul de demitere a sa din fruntea Ministerului Apărării.

Anatol Șalaru a adus și argumente:

„Le-am spus despre situația din partid și că suntem izolați și în România, și în interior, despre faptul că ne-am pierdut credibilitatea, și unirea nu se face doar prin declarații unioniste. Domnul Ghimpu m-a învinuit de corupție, de trădare, că am încercat să rup fracțiunea, ceea ce nu este adevărat, fiindcă eu vreau ca partidul să rămână unit, chiar dacă am plecat din partid”, a explicat Șalaru.

Totodată, Anatol Șalaru a menționat că i-a cerut liderului PL, Mihai Ghimpu să-și dea demisia.

„Am făcut și un apel către domnul Ghimpu să demisioneze din funcție, dacă vrea ca partidul, în 2018, să mai fie în preferințele alegătorilor. Nu cred că-și va da demisia. Am spus aseară la o televiziune: dacă domnul Ghimpu își dă demisia, eu îmi dau demisia din toate funcțiile ca să demonstrez că n-am niciun interes să-i iau locul. Partidul are nevoie de o nouă locomotivă. Degeaba schimbăm vagoane noi, dacă locomotiva este veche și nu trage”, a conchis Șalaru.

Amintim că, acum câteva zile, Biroul Politic al PL a decis să-i retragă sprijinul politic lui Anatol Șalaru pe motiv că acesta ar fi încercat să destrame Fracțiunea Partidului Liberal din Parlament și partidul, iar unora, printre care și primari ai PL, le-ar fi propus bani și diferite favoruri.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img