PERCHEZIȚII de amploare la vămile Sculeni și Leușeni. 30 de persoane, REȚINUTE // UPDATE

serviciul vamal vama

UPDATE // Cauza penală instrumentată a fost pornită, la începutul anului 2016, în baza art.361 alin.1, lit. d) Cod Penal (Confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale a imprimantelor, ștampilelor sau sigiliilor false), în privința unor agenți economici, care activează ilicit în domeniul transportului internațional de pasageri, folosind în acest scop documente oficiale false. Activitatea ilicită era favorizată de către vameși și polițiști de frontieră din cadrul punctelor de trecere „Sculeni” și „Leușeni”. Aceștia, în schimbul unor sume bănești, favorizau traversarea frontierei de stat a autocarelor agenților economici, inclusiv prin introducerea eronată în bazele de date a pasagerilor.

Pe numele persoanelor reținute au fost pornite mai multe cauze penale, printre care și corupere pasivă. Cazul este cercetat în continuare de către grupul de lucru din cadrul Poliției de Frontieră, Centrul Național Anticorupție, Procuratura Anticorupție și Serviciul Vamal, notează serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

UPDATE: 16.00 // Numărul persoanelor reținute de ofițerii CN a ajuns la 30 de persoane, dintre care 14 inspectori vamali, 3 polițiști de frontier, 6 operatori economici și 7 șoferi. Informațiile au fost oferite pentru Today.MD de către Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA.

UPDATE: 11.30 // Până la această oră au fost reținute 14 persoane dintre care 10 vameși și 4 agenți economici, potrivit ofițerului de presă al CNA, Angela Starinschi. Totodată surse din cadrul anchetei spun că aceștia vor fi plasați în Penitenciarul nr. 13 deoarece izolatorul CNA este plin, notează Deschide.md.

UPDATE: 09.30 // Încă o persoană a fost reținută. În total, au fost reținute șapte persoane, cinci vameși și doi agenți economici.

UPDATE // Vămile au fost redeschise după 3 ore și funcționează în regim normal, a anunțat purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

UPDATE // În urma descinderilor, șase persoane dintre care cinci vameși și un agent economic au fost reținute.

Ofițerii și procurorii anticoruptie au descins în această dimineață în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni. Potrivit portalului Deschide.MD, în cele doua vămi, dar și la domiciliile unor vameși au loc percheziții într-un dosar de corupție, iar acțiunea de astăzi se va finaliza cu mai multe rețineri.

Acum o lună au mai avut loc percheziții de amploare în punctele de trecere Palanca și Tudora. În rezultatul operațiunii, 28 de vameși au fost reținuți într-un dosar de corupere pasivă.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By