UPDATE // INCENDIU la un depozit de la Ciocana. Un pompier A MURIT (FOTO/VIDEO)

img_20161111_wa0009_50449200

Un incendiu de proporții a izbucnit în jurul orei 10.00 la un depozit de pe strada Uzinelor din sectorul Ciocana al capitalei.

Screenshot_23

UPDATE: 12 noiembrie // În cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale care a avut loc la depozitul S.A. „Agrocoop”, de pe strada Uzinelor, 9 s-a decis:

1. Inspectoratul de poliţie Ciocana şi Pretura sectorului Ciocana vor restricţiona circulaţia transportului de orice timp, pe strada Uzinelor, precum şi interzicerea accesului agenţilor economici din zona respectivă până la retragerea forţelor şi mijloacelor speciale implicate în lichidarea incendiului.

2. Primăria municipiului Chişinău va înainta în adresa Inspecţiei de Stat în Construcţii şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, în vederea constituirii Comisiei pentru cercetare a stării de rezistenţă a depozitului din strada Uzinelor, 9.

3. Direcţia generală locativ – comunală şi amenajare, Î.M. „Exdrupo” şi S.A. „Apă-Canal Chişinău” în cazul incapacităţii evacuării volumului de apă utilizat la lichidarea incendiului prin canalizarea pluvială, vor examina posibilitatea redirecţionării în canalizarea reziduală.

UPDATE: 12 noiembrie, 17.36 // La ora 17:02 s-a anuntat lichidarea totala incendiului, la fața locului au rămas două autospeciale de intervenție. Femeia care a fost dată disparută încă nu a fost găsită de către echipele de cercetare.

UPDATE: 12 noiembrie, 16.00 // O echipă de chinologi din cadrul SPC SE este antrenată în lucrările de cautare a femeii date dispărute. În plus, pentru lucrările de lichidare și de spălare-demontare mai lucrează 16 autospeciale.

UPDATE: 12 noiembrie, 12.35 // O angajată la depozitul care a ars în sectorul Ciocana este dată dispărută. Angela Ursu, în vîrstă de 44 de ani, din Sângera, este căutată de către rude. Apropiații femeii spun că aceasta se afla în interior atunci când a izbucnit incendiul. Ea se afla împreună cu o altă femeie, găsită ulterior de salvatori, care acum se află la spital. Angela Ursu a lăsat acasă doi copii.

UPDATE: 12 noiembrie /ora.11.00 // Pompierii se află și astăzi pe strada Uzinelor 9, din capitală. După 24 de ore, continuă lichidarea incendiului.

UPDATE: 19.10 // Nici la această oră, incendiul nu a fost lichidat.

UPDATE: 18:25 // Pe acest caz au fost pornite două dosare penale: incendiere cu provocare de moarte neintenţionată şi neglijenţă.

UPDATE: 17:50 // La locul incendiului, din strada Uzinelor 9, la moment lucrează pentru localizarea incendiului – 25 autospeciale, dintre care 6 scări auto, cu un efectiv de peste 100 pompieri și salvatori. Mai mult, în spital rămîn pentru îngrijiri medicale 6 pompieri, starea cărora este satisfăcătoare.

UPDATE: 15.30 // Prim-ministrul a solicitat Ministerului Sănătăţii să asigure ajutorul necesar celor care au avut suferit, iar Procuraturii municipiului Chişinău să investigheze toate aspectele, pentru a stabili circumstanţele cazului dat. Totodată, Premierul a cerut Cancelariei de Stat să fie îndeplinite procedurile necesare pentru a propune decorarea postmortem a pompierului decedat, Sergentul major Ivan Nogailîc, dar şi a acorda ajutor financiar familiei acestuia.

incendiu uzinelor ciocana.jpg76

UPDATE: 14.30 // Există riscul ca tavanul de la etajul patru să se prăbușească.

UPDATE: 14.20 // Pompierul decedat a căzut în gol de la o înălțime de circa 3 metri.

În total, șase persoane sunt internate în spital.

UPDATE: 14.10 // Incendiul nu a fost stins nici la această oră. Focul s-a extins și la alte etaje din cauza materialelor combustibile din interior.

UPDATE: 14.01 // Pompierul decedat se numea Ivan Nogailîc și activa în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din anul 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului Republican de Intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al s/salvare. Tânărul era originar din localitatea Puhoi, Anenii Noi, era căsătorit și avea la întreținere două fetițe gemene în vârstă de 3 ani, notează Today.MD.

UPDATE: 13.30 // Premierul Pavel Filip convoacă într-o ședință, la ora 14.00, factorii de decizie privind incendiul de la Ciocana.


video: dse.md

UPDATE: 13.15 // „Pompierii au reușit să salveze un bărbat si o femeie. Din păcate, un pompier a deccedat. Alți doi pompieri se află în spital, în stare satisfăcătoare. La moment, se lucrează pentru lichidarea incendiului. Nu este clară suprafața afectată, circa o mie metri pătrați. Toate circumstanțele urmează să fie stabilită”, a declarat Liliana Pușcașu, ofiţer de presă al Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Screenshot_21

Screenshot_22

UPDATE: 12.58 // Încă un pompier se află în stare gravă, iar alți doi salvatori sunt în spital. De asemenea, mai devreme a fost internată şi o femeie în stare gravă, dar stabilă. În clădire s-ar mai afla încă o femeie pe care salvatorii o caută, relatează aceeași sursă.

UPDATE: 12.55 // Pompierul a fost scos de alpiniştii DSE și predat serviciului 903. Din păcate, acesta a decedat. El avea 28 de ani și ea angajat al DSE din cadrul Centrului Republican de Servicii Operative. El a fost cel care a identificat angajaţii depozitului blocat în interior. Tânărul a fost blocat circa 40 de minute în interior, potrivit Publika TV.


imagini:publika.md

UPDATE: 12.35 // Pompierul blocat a fost scos inconștient din clădire, transmite Publika TV.

Screenshot_19

UPDATE: 11.40 // Un pompier este blocat în interior.

Screenshot_14

Screenshot_16

UPDATE: 11.30 // Potrivit Publika TV, cu referire la declarațiile ofiţerului de presă al Centrului de Medicină Prespitalicească, Diana Blanaru, câţiva pompieri au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce s-au intoxicat cu fum. La fel, trei persoane care se aflau în interior au fost transportate cu intoxicații la Spitalul Sfânta Treime.

Screenshot_17

Screenshot_12

UPDATE // La faţa locului au mai sosit echipe de pompieri din Durleşti. În total sunt 18 autospeciale.

UPDATE // Popmpierii au scos o persoană din interiorul clădirii.

Screenshot_11

Screenshot_10

UPDATE // Potrivit Publika TV, în interior ar fi rămas blocate două persoane.

Screenshot_6

Screenshot_8

(10.40) Un incendiu de proporții a izbucnit în jurul orei 10.00 la un depozit de pe strada Uzinelor din sectorul Ciocana al capitalei.

La fața locului s-au îndreptat 14 autospeciale.

Screenshot_4

Focul a pornit de la etajul patru al clădirii, unde se află un depozit de materie primă și jucării, după care s-a răspândit și la celelalte etaje.

“Vorbim de un incendiu de gradul III. Sunt 14 autospeciale, inclusiv 2 autoscări. La etajul 4, o suprafaţă nedeterminată, este cuprinsă de flăcări. Deocamdată victime nu au fost înregistrate. Toate detaşamentele de pompieri din Chişinău sunt la faţa locului”, a declarat pentru Publika TV ofiţerul de presă DSE, Liliana Puşcaşu.

video: Facebook (Radu Iovu), dse.md // captură: realitatea.md, publika.md

You may also like

Comments are closed.

By