Un poliţist a fost reţinut după ce l-a tamponat pe consulul României de la Bălți

trecere (1)

Un ofiţer de investigaţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Făleşti a fost reţinut după ce a tamponat un pieton care traversa regulamentar strada. După incident, polițistul a părăsit locul accidentului rutier, încercînd să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-şi asume vina pentru cele săvîrşite.

Cazul a avut loc în seara zilei de 2 noiembrie pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, cînd poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini de model Volkswagen Pasat, a tamponat frontal un pieton care traversa pe zebră. Victima s-a dovedit a fi consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi, care în urma impactului violent a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din Bălţi. În prezent, starea sănătăţii victimei este gravă, dar stabilă.

După comiterea accidentului, poliţistul a părăsit locul crimei, fără a interveni, în condiţiile legii, într-o asemenea situaţie. Mai mult decît atît, acesta şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident.

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, cauză penală respectiva a fost retrasă de către procuratură din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus anume de ofiţer.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii înaintîndu-i astăzi învinuirea de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art.264 alin.(3) lit.a) Cod Penal) şi părăsirea locului accidentuli rutier (art.266 Cod penal). De asemenea, procurorii vor înainta judecătorului de instrucţie demers cu solicitarea arestării acestuia pentru 30 de zile.

Pentru aceste infracţiuni norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By