Un bărbat, pus la pământ de ofițerii DOS // VIDEO

qwer2

Angajații Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații al IGP în comun cu Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale au reținut în flagrant un bărbat care intenționa să vîndă contra unei sume de 3200 euro echivalentul a 68000 lei muniții în cantități deosebit de mari.

Acesta a fost reținut în minicipiul Chișinău în timp ce intenționa să transmită unui ofițer sub acoperire obiectele explozive.

Screenshot_17

În urma ridicării munițiilor propuse spre comercializare, asupra bărbatului au fost depistate: 29 pachete de trotil a cîte 200 grame fiecare, 2 grenade, 4 pachete de trotil cu fitil, o capsă detonată electric și un telefon mobil.

img_6789

img_3228

Munițiile au fost ridicate și predate Secției Tehnice Explozive a Centrului Tehnico criminalistic și expertiză judiciară a IGP.

Potrivit datelor stabilite, munițiile au fost aduse din regiunea Transnistreană.

img_6802

După stabilirea locului exact pe unde a trecut bărbatul care avea asupra sa munițiile, Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale a dispus escortarea și intervievarea tuturor angajaților punctului de trecere și control intern.

Bărbatul a fost reținut în baza art.166 Cod Procedură Penală și urmează a fi înaintat un demers către instanța de judecată pentru ai fi aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

politia DOS

În cazul în care obiectele explozive ar fi fost supuse detonării, acestea puteau distruge 3 clădiri a cîte 9 etaje iar în cazul în care cele 29 de pachete de trotil ar fi fost folosite în confecționarea unui dispozitiv artizanal, impactul ar fi putut afecta sute de oameni.

You may also like

Comments are closed.

By