Un bărbat din Șirăuți a urcat băut la volan și a tamponat o consăteancă

accident-sofer-beat

Accidentul a avut loc în seara zilei de 19 noiembrie, în satul Șirăuţi, raionul Briceni. După ce i-a tras o beție pe cinste, un bărbat de 64 de ani a urcat la volanul unui „Opel Kadett”. În timpul deplasării, acesta a tamponat o consăteancă de-a sa, care se deplasa regulamentar pe o bicicletă. În urma impactului, femeia de 40 de ani, a primit diverse traumatisme.

Potrivit poliției, șoferul avea 1,42 mg / litru în aerul expirat. Dacă va fi găsit vinovat, conform art. 264/1 Cod Penal al RM, bărbatul riscă amendă în mărime de până la 37500 de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, în week-end au fost prinși în stare de ebrietate 34 de șoferi.

INP reamintește, că începând cu 7 noiembrie 2016, amenzile s-au majorat de la 20 la 50 de lei.
Astfel, după noile modificări, concentrațiile maxime neadmise de alcool, conform art. 134/12 al. 2 și 3 „Starea de ebrietate”, sunt următoarele:

- prin stare de ebrietate alcoolică cu grad minim se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge care era „de la 0,3 pînă la 1,0 g/l” se substituie cu „de la 0,3 pînă la 0,5 g/l”, iar concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,15 până la 0,5 mg/l” se substituie cu „de la 0,15 până la 0,3 mg/l”;
– prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge „de la 1,0 g/l şi mai mult” se substituie cu „de la 0,5 g/l şi mai mult”, iar concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,5 mg/l şi mai mult” se substituie cu „de la 0,3 mg/l şi mai mult”.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By