Un bărbat a fost reținut cu 1000 de euro mită

mita

Un bărbat din Leova a fost reținut de ofițerii DGT “Sud” a CNA și procurorii anticorupție. Acesta este bănuit de trafic de influență.

Bărbatul ar fi pretins și primit 1 000 de euro susținând că are influență asupra unui procuror al Procuraturii Leova, în vederea încetării urmăririi penale pornite în privința primului, pe faptul conducerii autovehiculului în stare de ebrietate. De menționat că, bărbatul în vârstă de 61 de ani, activează în calitate de șofer în cadrul Procuraturii raionului Leova.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bprbatul a fost prins în flagrant de delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 al. (2) lit. c) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

You may also like

Comments are closed.

By