Tinerii Moldovei protestează împotriva fraudei din turul doi al alegerilor prezidențiale

protest alegeri.jpg9.jpg

Miș­ca­rea civi­că „Tine­rii Mol­do­vei” organizează un protest în centrul capitalei împotriva fraudării alegerilor prezidențiale. Manifestanții cer anularea rezultatelor turului doi și organizarea alegerilor repetate, demisia președintelui CEC, Alina Russu și a ministrului de externe, Andrei Galbur. Totodată, ei solicită majorarea secțiilor de vot de peste hotare pe motiv că cetățenii RM aflați peste hotare nu au putut vota pe 13 noimebrie după ce buletinele de vot s-au epuizat înainte de închiderea secțiilor.

„Am pregătit mesaje, dar suntem puțini. În diasporă, în Londra, protestează mai mulți cetățeni decât în Chișinău. Stați acasă, vom avea patru ani un președinte socialist. Mă închin în fața dvs, dar suntem prea puțini. E un pic șocant cum alții acceptă situația”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Screenshot_4

Menționăm că pentru astăzi sunt preconizate proteste și în diasporă. Moldovenii din mai multe țări au anunțat că vor ieși în stradă pentru a-și revendica drepturile.

Acțiuni similare de protest au fost organizate pe 14 și 15 noiembrie.

You may also like

Comments are closed.

By