Și cum rămâne cu alegerile fraudate? Maia Sandu şi Andrei Năstase își vor cere scuze de la CEC-ul lăudat de observatorii străini?

maia sandu nastase

Zvonurile privind o eventuală fraudare a scrutinului prezidențial sunt o minciună lansată de forțele de opoziție pentru a se victimiza și a-și crește ratingul electoral. De aceast părere este bloggerul Eugen Luchianiuc, menționând că alegerile au fost corecte. Drept dovadă în acest sens fiind felicitările primite de CEC din partea mai multor oficiali europeni, printre care și Ambasadorul UE la Chișinău. 

„Tema fraudării a fost o minciună penibilă și deja uzuală a așa-zisei opozitii pro europene și de stânga, o strategie de a se victimiza și a-și face din asta motiv în plus de campanie, pentru că, la un moment dat, nu aveau altceva să le spună alegătorilor. Retragerea lui Lupu le-a stricat tema fraudării alegerilor și multe alte teme, s-au trezit în fundul gol … pe un câmp minat. Politic vorbind”, scrie Luchianiuc. 

Acesta mai explică de asemenea, motivul pentru ca prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, nu a fraudat alegerile, așa cum insinuau unii lideri politici.

„Și, cum rămâne cu fraudarea? De ce Plaha nu le-a fraudat? Sau deja s-au uitat conferințele de presă și declarațiile înainte de scrutin?

Ar fi două motive:

1. Nu totul în țara asta depinde de Plahotniuc iar instituțiile sunt independente totuși (dar asta nu dă bine la electorat, înțeleg)

2. Totuși, Plaha a protejat-o pe Maia Sandu (în anul 2016 Năstase vorbește din pod despre primari PD având atâtea posibilități tehnice la îndemână).

Ambele variante nu vor fi recunoscute de nimeni pentru că sunt în favoarea lui Plaha și total în defavoarea minciunoșilot care l-au făcut cu ou și oțet pe Doga și nu numai pe el.

Până la 50 procente plus un vot a lui Dodon lipseau 2 procente și oleacă. Voi chiar credeți că dacă CEC-ul și Plaha își doreau tare nu le găseau ca să-l facă pe Igor Nicolaevici președinte? Nu mă faceți să râd”, concluzionează bloggerul.

Sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By