Scandalul alimentelor alterate // Ministerul Sănătății îndeamnă cetățenii să depună reclamații

alimentatie copii cantina

Ministerul Sănătății vine cu rugămintea repetată către societatea civilă, să se implice activ în depistarea neregulilor din instituțiile preșcolare și școlare din municipiul Chișinău și îndeamnă cetățenii să depune reclamaţiile la:

Linia fierbinte a Ministerului Sănătăţi: 022 721 010;
Linia fierbinte a CSP Chişinău: 022 574 303;
Adresa electronică a instituţiei: csp.chisinau@ms.md;
Ghişeul unic din secţia administrativă a instituţiei.

Îndemnul vine ca urmare a reținerilor în dosarul produselor alterate distribuite în şcolile şi grădiniţele din Chişinău.

Săptămâna trecută,  specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău, în colaborare cu reprezentanții Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor au efectuat verificări inopinate în șase instituții preșcolare din sectoarele Centru, Buiucani și Botanica.

Pe parcursul următoarelor 3 săptămâni, specialiștii Centrului de Săntate Publică mun. Chișinău și Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor vor efectua controale la alte 155 de instituții preșcolare din municipiu.

Amintim că 23 de persoane au statut de bănuit într-un dosar al licitațiilor trucate privind aprovizionarea instituțiilor de învățământ cu produse alimentare. În cadrul investigațiilor s-a constatat că funcționari din cadrul Direcțiilor Educație, Tineret și Sport au favorizat agenții economici să câștige licitațiile, unii dintre care livrau în școli și grădinițe alimente stricate.

 

You may also like

Comments are closed.

By