Reacția Ministerului de Externe după reținerea consulului general al RM la Istanbul

ministerul externe

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a luat notă de reținerea Consulului general al RM la Istanbul, Veaceslav Filip.

„Domnul Filip activează în cadrul sistemului diplomatic din 15.07.1993 şi pe parcursul activității profesionale nu au fost depistate nereguli, acesta având o prestație bună în serviciu şi fiind un coleg dedicat.

În context, MAEIE consideră necesar a face apel către organele de drept, presă și public privind respectarea prezumției nevinovăției a persoanei reținute, stipulată în Constituția Republicii Moldova care prevede că ”orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale.”

Ministerul, la rândul său, va coopera cu ancheta și va pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru a face claritate pe caz”.

Amintim că Veaceslav Filip a fost reținut ieri, în jurul orei 22:00, pe Aeroportul Internațional Chișinău, imediat ce a coborât din avion.

El este acuzat că ar fi luat mită în schimbul unor servicii consulare.

You may also like

Comments are closed.

By