Poliția a anihilat o grupare criminală specializată în furturi din automobile // VIDEO

Screenshot_12

Angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în colaborare cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP au destructurat o grupare criminală, specializată în furturi din automobile prin metoda scanării şi dezactivării sistemelor de alarmă, atât în Capitală cât şi pe teritoriul ţării.

Bănuiţii s-au dovedit a fi originari din raioanele Râşcani şi Bălţi, cu vârstele de 44 ani şi respectiv 45 ani, anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni. Aceştia au fost încătuşaţi în momentul când au pătruns într-un automobil de model “Ford Focus”, parcat pe strada Lev Tolstoi, de unde au încercat să sustragă un laptop în valoare de 16 000 lei. Ulterior poliţiştii au desfăşurat percheziţii în automobilul lor, unde au depistat şi ridicat un dispozitiv necunoscut, cu care ar fi dezactivat sistemul de alarmă.

Conform primelor ipoteze examinate aceştia ar fi săvârşit cel puţin trei furturi din automobile prin metoda respectivă. Ei au fost încătuşaţi şi escortaţi la sediul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, unde au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolator, fiind cercetaţi penal pentru furt. În acest context poliţiştii continuă investigaţiile pentru a demonstra complicitatea lor şi în alte cazuri analogice.

Dacă vinovăţia lor va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până la 6 ani.

You may also like

Comments are closed.

By