Peste 43 000 de țigarete, reținute de vameșii de la Sculeni

1

Vameșii de la Sculeni au prevenit două tentative de trecere ilicită peste frontiera vamală a 43 640 de țigarete nedeclarate, care erau ascunse în autovehicule prevăzute cu spații special amenajate, fabricate artizanal.

Primul caz a fost înregistrat în dimineața zilei de ieri, 09 noiembrie a.c., pe sensul de ieșire din țară. Acționând în baza analizei de risc, angajații postului au supus unui control minuțios un automobil BMW X5, condus de către un conațional în vârstă de 32 de ani. În cadrul verificărilor a fost implicat și câinele antitabac Dunay, care a semnalat prezența produselor din tutun în podeaua autovehiculului. După demontarea acesteia, au fost depistate 40 200 țigarete Rothmans, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Bunurile urmau să fie comercializate în spațiul comunitar, unde ar fi generat un profit de circa 7 000 de euro.

Câteva ore mai târziu, angajații vamali au descoperit alte 3 440 țigarete Rothmans, care, de asemenea, erau ascunse într-un loc special amenajat în podeaua unui autovehicul, la volanul căruia se afla un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 29 de ani.

3

2

Autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi trași la răspundere conform art. 287 al.10 Cod Contravențional al RM.

You may also like

Comments are closed.

By