UPDATE // Percheziții CNA! Sunt vizați funcționari de stat și foști oficiali guvernamentali. Zece reținuți

cna

UPDATE // În total, au fost reținute 10 persoane.

UPDATE // Șapte persoane au fost reținute pentru 72 de ore în urma perchezițiilor de astăzi.

„Printre cei escortați la sediul CNA este un fost viceministru al MAIA și un șef de direcție MAIA, un șef de direcție din cadrul Agenției Relații Funciare și Cadastru, un fost ministru al Justiției, dar și un ex-șef adjunct al Inspectoratului Național de Investigații. Acțiunea continuă. Vom reveni cu detalii”, a menționat Starinschi, notează Today.MD.

UPDATE // Potrivit portalului Deschide.MD, printre reținuți se numără fostul ministru al Justiţiei (2001 – 2003) şi Secretar al Consiliului Suprem de Securitate, Ion Morei.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Anticorupție au descins în dimineața zilei de marți, 22 noiembrie, cu percheziții pe mai multe adrese din Capitală și în afara municipiului Chișinău, într-un dosar de corupție în care sunt vizați funcționari de stat și foști oficiali guvernamentali. Informația a fost confirmată pentru Today.MD de către Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA.

Solicitată telefonic, Angela Starinschi, a declarat pentru Today.MD că perchezițiile au loc pe în Capitală, cât și în afara ei, iar până la această oră au avut loc două rețineri.

„Confirmăm că se află în desfășurare mai multe acțiuni, inclusiv percheziții, într-un dosar de corupție, privind tentative de înstrăinări ilegale de terenuri. Sunt vizați funcționari, dar și foști oficial guvernamentali. Au avut loc doua rețineri până la acest moment. Cu mai multe detalii despre operațiune vom reveni pe parcursul zilei”, a menționat Starinschi.

imagine arhivă

You may also like

Comments are closed.

By