O tânără, reținută. Vindea droguri în preajma unei unități militare din capitală

aprofen

O tânără de 19 ani, domiciliată temporar în municipiul Chișinău, a fost reținută, fiind suspectată de comercializarea drogurilor în preajma unei unități militare a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Ca urmare a investigației efectuate de angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Procuratura municipiului Chișinău și Departamentul Trupelor de Carabinieri, s-a stabilit că tînăra vizita des militarii ce își satisfac serviciul militar în termen, pe care îi cunoștea de la civil. Totodată, s-a stabilit că militarii transmiteau sume de bani între 100 și 300 lei, iar în schimb primeau pachețele mici cu substanțe necunoscute.

În urma efectuărilor unor măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală pe acest caz, a fost posibil ca prin intermediul unui militar aflat sub acoperire să fie efectuată o achiziție de control, fiind procurat un pachețel cu produse etnobotanice și pastile stupefiante de tip „Aprofen”. Astfel, suspecta a fost reținută în fața unității.

Ca urmare a percheziției corporale, asupra acesteia au fost depistate pastile stupefiante în sumă de 2000 lei și mijloace financiare de 1000 lei, bani proveniți din realizarea drogurilor.

Aceasta, a fost reținută pentru 72 de ore, ulterior fiind plasată la arest la domiciliu, recunoscîndu-și vina și colaborînd cu organele de drept. Dacă tânăra va fi găsită vinovată, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De la începutul anului 2016 pînă în prezent, Poliția a documentat 38 de persoane pentru circulația ilegală a stupefiantelor (pastile cu efect psihotrop) și 16 persoane pentru circulația produselor etnobotanice, fiind sechestrate 1418 pastile, 81 fiole cu efect psihotrop și peste 5 kg de etnobotanice.

You may also like

Comments are closed.

By