O bătrână din Râșcani a fost găsită carbonizată în propria casă

soba-cu-lemne

O femeie în vârstă de 81 de ani din localitatea Boroșenii Noi, raionul Râșcani a decedat, după ce un incendiu a cuprins locuința acesteia. Cazul s-a produs în dimineața zilei de ieri în locuința acesteia.

Primele cercetări arată că focul cel mai probabil a pornit de la sobă, cadavrul carbonizat al proprietarei fiind depistat pe cuptor.

La fața locului a intervenit o autospecială a pompierilor, care a reușit localizarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire. Una dintre versiunile înaintate de pompieri este încălcarea regulilor antiincendiare la exploatarea sobei. Toate circumstanțele producerii acestui caz urmează a fi elucidate de organele de drept.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează populația să respecte regulile antiincendiare la utilizarea sobelor și aparatelor electrice de încălzit. Oamenii sunt îndemnați să stingă focul pe noapte și să verifice funcționalitatea sistemelor de încălzire.

De la începutul anului 2016 în Republica Moldova au avut loc 1372 incendii în care au decedat 93 persoane, inclusiv 7 copii.

You may also like

Comments are closed.

By