Nicolae Timofti a transmis condoleanțe familiei pompierului decedat în incendiul de la Ciocana

incendiu uzinelor ciocana.jpg334

Președintele Nicolae Timofti a transmis astăzi condoleanțe familiei pompierului decedat la datorie, în timpul incendiului izbucnit, ieri, la un depozit din sectorul Ciocana al capitalei.

”Am aflat cu profundă tristețe despre moartea pompierului Igor Nogailîc, la numai 28 de ani, în urma incendiului de proporții ce s-a produs ieri, la un depozit din Chișinău. E o tragedie imensă, o pierdere irecuperabilă nu doar pentru familia acestui tânăr curajos, pentru cei care l-au cunoscut, dar și pentru toți cei care înțeleg riscurile meseriei de pompier.

Acești oameni, care se luptă cu flacăra agresivă, pun viața altora mai presus de propria lor viață, iar pentru aceasta sunt demni de a fi numiți eroi, care nu mor niciodată în conștiința unei societăți. Știu că nimic nu poate atenua durerea cauzată de pierderea unei persoane dragi, de aceea doresc ca Dumnezeu să-i întărească familia și s-o păzească de rele”, se spune în mesajul șefului statului”, postat pe Facebook.

Amintim că pompierul Ivan Nogailîc a murit în timp ce încerca să salveze persoanele aflate în interiorul clădirii. El a căzut în gol de la 3,5 metri înălțime, din cauza vizibilității reduse. Salvatorul a fost scos după aproximativ 40 de minute, însă medicii nu l-au mai putut salva. Ivan Nogailîc a murit intoxicat cu monoxid de carbon.

El a lăsat în urmă două fetițe gemene de 3 ani.

Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, pompierii sunt și astăzi la fața locului pentru a localiza incendiul.


 

You may also like

Comments are closed.

By