Maia Sandu, finanțată ilegal în campania electorală // VIDEO

maia sandu.jpg5

Maia Sandu a fost finanțată ilegal în campania electorală. Partidul Acțiune și Solidaritate, care o susține, a comis fraude. Despre acest lucru sugerează chiar președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

După scandalul legat de banii transferați Partidului Acțiune și Solidaritate de către Ilan Shor, dar și înregistrările audio în care trezorierul partidului Igor Grosu caută soluții pentru a evita impozitele, acesta a declarat într-o intervenție la TV7 că CEC i-ar fi recomandat acest lucru.

Potrivit lui Grosu, CEC i-ar fi recomandat să acumuleze bani din donații în contul partidului, după care să fie virați concurentului electoral, adică Maiei Sandu. „Cum a recomandat CEC: acumulăm donații în contul partidului după care îi virăm în contul candidatului”, a declarat Grosu.

Când a fost solicitat de socialistul Ion Ceban să explice mai clar cum a primit această recomandare, Grosu s-a eschivat de la răspuns.

Președinta CEC Alina Russu neagă însă că instituția ar fi recomandat acest lucru. Mai mult, ea spune că este ilegal acest lucru. „Nu poate un donator să susțină un concurent electoral donând acești bani în fondul partidului politic după care partidul să vireze în fondul electoral a concurentului. În cazul în care este dorința unui donator de a susține un concurent electoral, el trebuie să facă aceste donații direct în fondul electoral al concurentului electoral. Și lucru acesta este foarte bine reglementat în actele normative. Nu există nicio recomandare, în special pentru partidul vizat (PAS n.red)”, a declarat președinta CEC.

„Bani murdari pentru PAS. Igor Grosu un mincinos fără precedent. Într-o zi de câteva ori a mințit. Natalia Morari ați știut asta, anume din acest considerent nu ați vrut să telefonați la CEC sau reprezentanți”, a comentat la rândul său Ion Ceban.

Maia Sandu, care se prezintă ca un candidat integru și reprezentanta unui partid finanțat transparent, a admis nereguli financiare încă de la începutul perioadei electorale, ea comițând ilegalități și în timpul colectării de semnături în favoarea sa, notează politics.md.

You may also like

Comments are closed.

By