Maia Sandu, deconspirată. DOVADA că a mințit la dezbateri: A zburat cu un „bizjet de lux”

sandu dodon in prof

După ce în cadrul primelor dezbateri din turul doi de scrutin, candidatul PAS, Maia Sandu a declarat că a zburat la o conferință în orașul Doha cu un avion achitat din banii statului, bloggerul Eugen Luchianiuc vine cu dovezi. Luchianiuc a publicat pe blogul său câteva documente care demonstrează faptul că Maia Sandu a călătorit cu un bizjet de lux.

kiv-doha-bx-kiv

„Maia Sandu, cu toată delegația guvernamentală a mers spre Doha. Pe data de 12 ei s-au deplasat cu același avion TC-FIB spre Bruxelles. Pe data de 13, după ora 21, au venit cu aceeași cursă charter în Chișinău”, explică Luchianiuc.

delegatia

Bloggerul vine și cu unele precizări despre zborul spre Doha, făcând referire la o hotărâre de guvern:

Cheltuielile de transport pentru membrii delegaţiei marcaţi cu asterisc, precum şi de cazare şi diurnă pentru toţi membrii delegaţiei vor fi suportate de instituţiile delegatare.

Cu asterics sunt marcați doar Bobeică Corneliu și Tudor Ulianovschi. Respectiv doar pentru ei s-a achitat drumul. Pentru restul s-a achitat, din fonduri de stat, doar cazarea și diurna”, scrie Eugen Luchianiuc.

Bloggerul îi adresează și câteva întrebări candidatului la funcția de președinte, Maia Sandu:

„1. Cum s-a simțit Maia Sandu în avionul privat achitat de către Shor (cel mai probabil)? El a povestit despre aceste zboruri private achitate din banii BEM chiar în autodenunțul său de anul trecut.

2. Nu consideră că a încălcat legea și a primit un folos necuvenit sau cum se mai descrie asta în Codul Penal sau care cod mai este acolo? Asta în condițiile în care ea, în calitate de ministru al Republicii Moldova a zburat cu un avion achitat de către privați?

3. De ce Maia Sandu nu a ieșit în conferință de presă sau măcar cu un status pe facebook despre faptul că a zburat cu o cursă charter și cu un bizjet de lux în Doha iar mai apoi de acolo spre Bruxelles și Chișinău? Nu cred că ea nu își dădea atunci seama de costurile de zbor pentru un avion privat. Iar dacă credea că e din banii statului nu crede că ar fi fost corect să fi venit înapoi în Chișinău și nu cu escală de o noapte la Bruxelles?

4. Cine a achitat hotelul din Bruxelles și cum rămâne cu ziua de 13 decembrie 2012, care era joi și în care doamna ministru era la lucru?

5. De ce, atunci când rise.md a publicat cu lux de amănunte istoriile legate de zborurile lui Dodon cu avioanele lui Plahotniuc și cu alte bizjet-uri nu a ieșit să anunțe că în timp ce era ea în Guvern, Filat & Co au achitat din banii statului peste 600 de mii de lei companiei Nobil Air pentru zborurile private. Dacă se face cumva că nu știe lasă să întrebe în echipă. Acolo sunt mulți oameni care știu”.

Potrivit bloggerului, cursa Chișinău-Doha-Bruxelles-Chișinău a costat minim 70 de mii de euro.

 

You may also like

Comments are closed.

By