Mai mulți angajați ai Biroului Vamal Bender, eliberați din funcții

vama iarna

Serviciul Vamal a prezentat rezultatele preliminare ale procedurii disciplinare efectuate pe cazul reținerii a 28 de angajați ai posturilor vamale Palanca și Tudora vizați într-un dosar penal de corupție.

În cadrul anchetei de serviciu au fost cercetați 16 angajați care se află în stare de libertate, alții 12 fiind plasați în arest la domiciliu sau în izolator.

Urmare a investigațiilor demarate au fost constatate o serie de încălcări grave ale disciplinei de serviciu și legislației vamale care au cauzat prejudicierea considerabilă atât a bugetului de stat, cât și a imaginii instituției. Considerând gravitatea abaterilor admise, conducerea Serviciului Vamal a dispus eliberarea din serviciu a celor 16 angajați.

Actualmente, în examinare se află și cauzele disciplinare inițiate pe faptul perchezițiilor operate în posturile vamale Leușeni, Sculeni și Otaci, rezultatele cărora vor fi comunicate ulterior.

Operațiunile au fost desfășurate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție pe data de 30 octombrie. Aceștia au descins la posturile vamale Palanca și Tudora și la domiciliile unor colaboratori vamali, fiind vorba de un dosar de corupție pasivă.

You may also like

Comments are closed.

By