Igor Dodon nu mai este membru al PSRM. Zinaida Greceanîi, desemnată președinte interimar

dodon greceanii

În cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Republican al PSRM, Igor Dodon a depus mandatul de membru al Partidului Socialiştilor din RM, iar Zinaida Greceanîi, a fost aleasă preşedinte interimar al formaţiunii.

”Conform prevederilor legale, preşedintele ţării nu poate fi membru de partid, de aceea, pentru examinarea rezultatelor alegerilor şi aprobarea acestora de către Curtea Constituţională, astăzi am luat decizia să depun mandatul de membru al Partidului Socialiştilor şi această decizie a fost aprobată în cadrul şedinţei Consiliului Republican. Tot astăzi a fost luată decizia de convocare a Congresului al XIV-lea extraordinar al formaţiunii în cadrul căruia se va decide alegerea unui nou preşedinte al partidului şi o nouă componenţă a Consiliului Republican”, a declarat Igor Dodon.

Ședinţa Congresului al XIV-lea va avea loc pe 18 decembrie 2016.

Conform Articolului 112. al Codului Electoral al RM, președintele țării nu trebuie să fie membru al vreunui partid politic: (2) Pînă la validarea mandatului, candidatul ales la funcția de Preşedinte al Republicii Moldova prezintă Curţii Constituţionale confirmarea faptului că nu este membru al vreunui partid politic şi nu îndeplineşte nicio altă funcţie publică sau privată.

You may also like

Comments are closed.

By