Haine, cosmetice și țigarete, confiscate de către vameșii de la Tudora, Cahul și Leușeni

tigari

Vameșii de la Tudora, Cahul și Leușeni au depistat, în ultimele 24 de ore, mai multe loturi de bunuri în cantități comerciale, nedeclarate organului vamal.

Primul caz a fost înregistrat în seara zilei de ieri, la ieșirea din țară prin postul vamal Tudora. În timpul verificărilor unui Volkswagen Scirocco, condus de către un cetățean ucrainean, inspectorii vamali au descoperit, într-o geantă aflată în portbagajul autoturismului, produse de igienă personală și suplimente alimentare. Conform informațiilor preliminare, marfa, în valoare de circa 30 000 de lei, aparținea unei cetățene a Ucrainei în vârstă de 52 de ani.

Screenshot_9

Screenshot_10

produse_de_ingrijire

Câteva ore mai târziu, vameșii de la Cahul au depistat 447 de articole vestimentare pentru femei și bărbați, de diferite modele și mărimi, aduse din România și nedeclarate conform procedurii. Bunurile erau ticsite într-o valiză aflată în autoturismul unui conațional în vârstă de 33 de ani și urmau să fie comercializate ilegal pe piața autohtonă.

haine

Cel de-al treilea caz a fost semnalat la Leușeni, unde angajații postului au supus unui control minuțios un microbuz ce transporta pasageri din Republica Moldova în Italia. În cadrul verificărilor a fost implicat și câinele antitabac Donna, care a semnalat prezența produselor din tutun în mai multe locuri ale unității de transport. În rezultat, angajații vamali au extras din torpedou, salon și peretele lateral 5 300 de țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

tigari

În toate cazurile menționate, autoritatea vamală a dispus ridicarea bunurilor în vederea confiscării și documentarea contravenienților, care riscă amenzi în cuantum de 9 000 de lei, conform art. 287 alin. (10) al CC al RM.

You may also like

Comments are closed.

By