7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Grupare specializată în evaziuni fiscale şi spălare de bani, destructurată // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul unei grupări criminale specializate în pseudoactivitate de întreprinzător, evaziuni fiscale şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari a fost reținut pe 28 noiembrie 2016, pe teritoriul unei baze de odihnă din raionul Ialoveni. Bărbatul de 32 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, nu este la prima abatere de la lege. În mai 2015, el a fost condamnat la închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi contrabandă în România.

Potrivit Today.MD, este vorba de Ser­giu Tro­cin, fiul ex-mem­bru­lui Curţii de Con­turi Ghe­or­ghe Tro­cin, care a fost con­dam­nat în Româ­nia la 8 ani de închi­soare, fiind membrul unei grupări specializate în fals şi înşe­lă­ciune, şi care este dat în cău­tare inter­na­ţio­nală de poli­ţia română.

Membrii grupului estorcau mijloace financiare de la agenți economici de pe teritoriul Republicii Moldova și converteau la conturi mijloacele bănești obținute prin infracțiune în vederea spălării lor.

Aceștia identificau persoane social vulnerabile, pe numele cărora înregistrau întreprinderi, sub pretextul comercializării diferitor produse cerealiere. Ulterior, liderul grupării ar fi extorcat 650 000 lei de la mai multe persoane, sub pretextul că le va livra diferite produse. Banii transferați pe conturile întreprinderii erau imediat ridicați în numerar, după care acesta deconecta telefoanele pentru a nu fi găsit.

În urma celor cinci percheziții efectuate de forțele de ordine, au fost depistate și ridicate documente, ștampile, contracte, facturi, documente bancare, telefoane mobile, precum și stikc-uri ce conțineau acte ale companiei utilizate de către acesta în activitatea infracțională.

La moment, liderul grupării este reținut pentru 72 de ore, iar dacă acesta va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 15 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img