Fostul prim-adjunct al Procurorului General, Andrei Pântea, așteptat în instanță

pintea

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului Prim-adjunct al Procurorului General, Andrei Pîntea în acţiunile căruia au fost constatate elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de art.328 Cod penal – depăşirea atribuţiilor de serviciu.

În perioada în care deţinea funcţia de prim-adjunct al Procurorului General, Pîntea ar fi dispus, ilegal, transferul dosarului de învinuire a interlopului Grigore Caramalac pe adresa organelor competente ale Federaţiei Ruse, unde a fost clasată de către autorităţile acestui stat.

Pe 21 septembrie curent, Procuratura Generală a dispus anularea ordonanţei prin care a fost dispusă transmiterea cauzei penale de învinuire a lui Grigore Caramalac către autorităţile Federaţiei Ruse, astfel fiind reluată urmărirea penală în privinţa interlopului.

În prezent, procurorii întreprind acţiuni pentru restabilirea materialelor dosarului care ar permite tragerea la răspundere a interlopului Caramalac pentru comiterea unor crime deosebit de grave.

Fostul prim-adjunct al Procurorului General a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe 11 octombrie curent, în prezent fiind cercetat în stare de arest preventiv.

You may also like

Comments are closed.

By