UPDATE // Ex-polițistul Vitalie Burlacu, implicat în dosarul coruperii deputaților, a fost REȚINUT

corupere deputati

UPDATE // Principalul figurant în dosarul privind coruperea deputaților, Vitalie Burlacu, escortat de ofițerii de investigație din cadrul IGP.

Fostul polițist Vitalie Burlacu, alias „Vitas”, a fost reținut în dimineața zilei de astăzi, la Vadul lui Vodă. Burlacu a fost condamnat în dosarul de corupere a mai multor deputați din Parlamentul RM.

Reamintim că pe data de 7 martie 2014, ofițerii CNA l-au reținut pe Vitalie Burlacu și fotomodelul Irina Baglai, ambii suspectați că ar fi implicați în tentativele de corupere a unor deputați. Suma pe care o avea suspectul la el în momentul reținerii era de 250 000 de dolari.

Ulterior cei doi au fost eliberați și cercetați în stare de libertate. În primăvara acestui an, Vitalie Burlacu a fost condamnat, în lipsa lui, la 11 ani și 4 luni cu executare, acesta fiind dat în urmărire generală. Irina Baglai a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de 2 ani.

La momentul reținerii celor doi, în presă a fost vehiculată informația potrivit căreia în spatele acestei tentative de mituire a deputaților a stat nimeni altul decât controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

foto: unimedia.md

You may also like

Comments are closed.

By