Dosarul licitaţiilor trucate // Patru persoane, în arest. Judecătoria Buiucani pronunță, astăzi, sentința pentru alte 13

catuse

Patru persoane, implicate în dosarul licitațiilor trucate, au fost arestate pe un termen de 30 de zile.

Procurorii cer mandate de arestare pe numele a 17 persoane, din cele 18 reţinute în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie. O parte din bănuiţi şi-au recunoscut vina şi au dat declaraţii în privinţa altor persoane.

Şedința de judecată în acest dosar continuă şi astăzi la Judecătoria Buiucani.

Potrivit CNA, una dintre persoane va fi cercetată penal în stare de libertate, după ce a depus depoziţii care au condus la reţinerea a încă două persoane, şeful şi şeful-adjunct al Direcţiei educaţie din sectorul Râşcani al Capitalei.

Totodată, procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a 3 persoane din cele 17. Demersul procurorilor este întemeiat pe încheierea acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei de către bănuiţi, colaborarea cu urmărirea penală şi oferirea declaraţiilor care indică la alţi suspecţi, dar şi faptul că două dintre reţinute au copii minori de vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi sunt singurii întreţinători.

Menționăm că în cadrul anchetei privind licitațiile trucate s-a constatat că agenții economici aprovizionau grădiniţele şi şcolile cu produse alterate.

You may also like

Comments are closed.

By