13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Donald Trump este NOUL PREȘEDINTE al Statelor Unite

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Candidatul republican, Donald Trump, a câştigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite, depăşind pragul de 270 de electori federali. Astfel, Donald J. Trump a devenit al 45-lea președinte al SUA.

Pentru a obține victoria, el avea nevoie de cel puțin 270 de electori din cele 50 de state din SUA.

„Voi fi un președinte pentru toți cetățenii. Pentru cei care nu m-ați susținut, recunosc că au fost câțiva, vă cer sprijinul, să ne unim să facem o Americă măreață din nou. Împreună vom începe să reclădim această națiune și să reînviem visul american. Avem un potențial uriaș. Fiecare american va avea ocazia să realizeze care este potențialul său maxim. Nimeni nu va fi neglijat, nimeni nu va fi uitat. Vom reconstrui țara pornind de la infrastructură, vom implica milioane de oameni, vom avea grijă de veteranii de război, vom apela la cei mai inteligenți și cei mai talentați. Ne vom întări economia, vom colabora bine cu celelalte țări. Niciun vis nu este prea mare, nicio provocare nu este prea mare. Trebuie să avem vise mărețe. Vreau să spun lumii că, deși voi pune interesele Americii pe primul loc, vom avea relații bune cu toată lumea și vom căuta o cale de mijloc pentru a soluționa problemele”, a declarat Trump după aflarea rezultatelor.

Contracandidata sa, Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea, telefonându-l pe Trump să-l felicite.

„Tocmai am primit un telefon din partea secretarului de Stat Hillary Clinton. Ne-a felicitat pe toţi. Am felicitat-o şi eu pentru campanie, pentru că a luptat din răsputeri, a lucrat din greu, îi datorăm foarte mult pentru serviciile depuse pentru ţara noastră”, a adăugat Trump.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img