Dodon cere PG și CEC să se autosesizeze pe marginea schemelor de finanțare a candidatului PAS

dodon

Candidatul PSRM la funcția de președinte, Igor Dodon, a reacționat la scandalul privind finanțarea de către persoane din anturajul lui Ilan Șor a campaniei electorale a candidatului PAS, Maia Sandu. Acesta susține că contrancadidatul său dă dovadă de ipocrizie atunci când vorbește despre echidistanță, iar pe ascuns aplică tot felul de scheme neclare. Dodon a cerut de asemenea CEC-ului și Procuraturii să se autosesizeze pe marginea acestui caz și să vină cu o reacție.

„Vreau să vă informez, ceea ce ieri a apărut prin presă, astăzi sau mâine CEC-ul și Procuratura să ne spună foarte clar ce se întâmplă. Pentru că cea care se jura… cum este la moldoveni ? Ea se jură că nu fură, dar au prins-o cu Shor în gură. Cea care se jura că o să fie foarte echidistantă ș.a.m.d. Vedem că acceptă scheme neclare. Domnul ăsta vice (Igor Grosu, secretarul PAS n.r.) care spune pe telefon că hai să facem așa ca să fugim de impozitare, hai aduceți produse alimentare. Toate lucrurile acestea la CEC vor fi sesizate de noi. Acest lucru confirmă încă odată că una spun la oameni și se prezintă tare cinstiți, dar pe de altă parte lucrează cu scheme”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Candidatul PSRM de asemenea califică această cursă prezidențială drept una dură și plină de manipulări, în care contracandidații săi nu au prezentat viziuni de îmbunătățire a situației din țară ci l-au atacat mai mult pe el.

„O campanie în care oponenții mei politici, în special mă refer la oponentul actual politic, la doamna Sandu, nu a dorit să discute despre conținut dar a venit cu învinuiri practic la toate dezbaterile electorale. EU înțeleg că ei nu au conținut. Eu înțeleg că ei nu au ce spune cum văd viitorul Republicii Moldova. Înțeleg foarte bine. Dar noi am ținut piept tuturor insinuărilor, provocărilor, și eu sunt ferm convins că noi mergem sigur spre victorie”, susține Dodon, citat de politics.md.

You may also like

Comments are closed.

By