Diaspora nu avea să o salveze pe Sandu!

maia sandu7

Mobilizarea masivă a diasporei de peste hotare nu i-ar fi adus victorie Maiei Sandu, chiar dacă pentru aceasta ar fi votat marea majoritate a cetățenilor noștri. Anume din acest motiv, ex-candidatul a încetat protestele din stradă și s-a limitat o postare furioasă pe facebook în care susține că „victoria i-a fost furată”. Argumente în acest sens sunt prezentate într-un editorial publicat de cotidianul Komsomolskaya Pravda, citat de democracy.md.

„Astăzi ex-candidatul la funcția de președinte, Maia Sandu, a scris o postare furioasă despre faptul că pe 13 noiembrie i-a fost furată victoria. Potrivit lui Sandu, principala încălcare a fost faptul că reprezentanții diasporei au fost privați de dreptul de a vota. Acum ea a hotărât că va contesta rezultatele scrutinului, declarând că i-au fost furate aproape 100 mii de voturi (reamintim că diferența de voturi cu învingătorul cursei prezidențiale constituie aproximativ 70 mii de voturi”, scrie autorul.

Potrivit acestuia, calculele arată că dacă pentru Maia Sandu ar fi votat câte 3 mii de cetățeni la fiecare secție de vot (numărul maxm), cu excepția celor de peste hotare, aceasta ar fi adunat doar 36 mii de voturi în plus. Diferența dintre cei doi candidați este un pic peste 70 de mii de voturi.

„Este vorba de o formulă din care este exclusă Rusia. Nu am calculat-o intenționat, ca să vă arăt că argumentele Maiei Sandu despre „victoria furată” sunt cel puțin nefondate și inventate. Nu exclud faptul că sfetncii ex-candidatului sunt în stare să folosească un calculator și că au făcut demult aceste calcule. Anume din acest motiv  consider că au fost oprite protestele masive, iar pe facebook a apărut această postare formală despre „continuarea luptei”. După mine, însă, ea a luat sfârșit”, concluzionează autorul.

You may also like

Comments are closed.

By